Dobrodošli na NOVOLI Publishing online.

Novoli Publishing knjige

Suarez, Mesi, Nejmar – Barselonina nezaustavljiva napadačka formacija Luka Kaioli

Premda  su Suarez, Mesi i Nejmar, velike fudbalske zvezde koje su napravile respektabilne karijere, osvajali torfeje, čini se da je okupljanje ova tri igrača pod jednu zastavi, zastavu FK “Barselona” donelo novi uspon u karijerama sve trojice. Neverovatna sezona 2014/15, kada je osvojeno skoro sve što se moglo osvojiti, kada su njih trojica postigli golova koliko zajedno nisu postgle ozbiljne evrospke ekipe pokazalo je ova tri momka u novom svetlu i dimenziji. Prijateljstvo, saradnja, razumevanje, zajednička tuga zbog neuspeha, i još veća zajednička radost zbog postignutih pogodaka, osvojenih bodova i titula. Luka Kaioli uočava još jedan segment …

Tri, dva, jedan… toliko su svetskih prvenstava igrali Mesi, Suarez i Nejmar, tim redom. Sva trojica su velike zvezde svojih državnih reprezentacija, noseći ponos i nade svojih nacija na svojim plećima. I sva trojica na svojim dresovima nose zvezdice koje označavaju prethodne pobede na svetskim prvenstvima: četiri za Brazilca, i po jedna za Argentinca i Urugvajca. Ali oni su samo nasledili te zvezdice. Biti deo tima koji osvaja svetsko prvenstvo za njih je još uvek samo nedohvatljiv san. Svetsko prvenstvo je gorko-slatko iskustvo. Predstavlja nezavršen posao.

Ostaje nam da vidimo gde je granica ova tri momka, tri Južnoamerikanca u dresu Barselone.

  • Jezik originala: engleski
  • Prevodilac: Dejan Arsenovski
  • Broj strana: 124
  • ISBN: 978-86-87515-13-0
  • Dimenzije: 21 x 14 cm
  • Cena: 580,00

Luka Kaioli

Autor  knjige “Suarez, Mesi, Nejmar – Barselonina nezaustavljiva napadačka formacija” rođen je u Milanu 1958. Bavio se novinarstvom, prvo u dnevnim novinama, zatim i na televiziji. Seli se u Španiju 2001. gde počinje da se bavi spisateljskim radom, i to kao vrsni biograf poznatih sportista. Kaioli to radi precizno, autentično i bez ulepšavanja i “romasiranja”, što ponekad i donosi probleme s  ličnostima čije portrete je radio. Naša čitalačka publika ga je već upoznala preko dela o Mesiju ( najbolje delo ikada napisano o Argentincu, po Mesijevim rečima) , Ronaldu i Nejmaru.