Dobrodošli na NOVOLI Publishing online.

Novoli Publishing knjige

Finske Lekcije

Pasi Sahlberg

“Finske lekcije” su objavljene 2011. i nedugo nakon toga knjiga je postala bestseler, što je redak slučaj kada je u pitanju knjiga o obrazovanju, školskom sistemu i mogućnostima i putevima reforme obrazovanja. Pasi Sahlberg je analitičar i  istraživač, ujedno odličan pisac. Obraća se ne samo akademskoj javnosti, uskom krugu ljudi koji se bavi obrazovanjem, nego […]

Mesi – Više od superzvezde (drugo, dopunjeno izdanje)

Luka Kaioli

Drugo, dopunjeno izdanje o jednoj od najvećih zvezda savremenog fudbala. Bestseler Luke Kaiolija koji je preveden na preko dvadeset jezika, Detaljna biografska priča o dečaku kojie je došao u Barselonu s ciljem da bude profesionalni fudbaler, a postao je planetarna zvezda.

A dan je tako lepo počeo

Igor Radojčić

“Noćna mora svih sudija je greška. I to ne bilo kakva. Greška iz koje može biti postignut pogodak ili uskraćeno postizanje pogotka. Kazneni udarac, kolokvijalno penal, ofsajd situacija nakon koje često bude postignut gol. Jedan dosuđeni ili nedosuđeni penal, ili jedan loše procenjeni ofsajd mogu da donesu mnogo besanih noći.
U svojoj karijeri video sam veliki broj grešaka i reakcija koje su usledile. Reakcije očajnika, koji su bili utučeni, ćutljivi, povređeni, razočarani, tužni, izgubljeni, kojima se, uveren sam, u takvim trenucima činilo da je ceo svet video njihovu grešku i da se ceo svet pita kako je moguće napraviti takvu grešku. Vraćate film unazad, ceo dan vam prolazi kroz glavu, sve je bilo divno do tog jednog, jedinog nesretnog trenutka. I uvek u mislima lebdi rečenica da je dan tako lepo počeo i da ništa nije odavalo utisak da se nešto loše može desiti.”