Dobrodošli na NOVOLI Publishing online.

Novoli Publishing Blog

Uvek ista priča

Objavljeno: 11.05.2016.

Iako je do pre mesec dana to izgledalo neverovatno, za titulu prvaka Španije će se boriti Barselona i Real Madrid. Decenijsko rivalstvo, koga su pojedine epizode dovodile do emocija koje su mnogo više od eufemističnog rivalstva, da pomenemo samo dolazak Di Stefana u Španiju, čine neočekivanu trku još napetijom.

Još jedno rivalstvo je nezaobilazno kada govorimo o ova dva kluba: Mesi ili Ronaldo?

Titule, golovi, trofeju, potezi za pamćenje…novinari vole da prave poređenja u raznim kategorijama, u zavisnosti od navijačkih sklonosti, favorizujuću jednog u odnosu na drugog igrača. Kada se sezona završi biće vremena da se napravi analiza ko je više doprineo uspehu svoje ekipe. Nema sumnje da su u pitanju dvojica fudbalera koji izazivaju najviše pažnju u sportskoj ali i široj javnosti. Mesi i ronaldo su planetarne zvezde, idoli mladih, što je dovelo i do novog fenomena – potražnja za literaturom o njima. Uprkos društvenim mrežama, gde se mogu pratiti svakodnevno, postoji potreba da se oni upoznaju izbliza, da se sazna o njihovom detinjstvu, njihovim prijateljima, počecima, teškoćama, o tome šta ih čini drugačijim od drugih….

Ko god, narednih dana,  pobedio na terenu, obojica su pobednici što nam na jednostavno privlačan način pokazuju knjige “Mesi, više od superzvezde” i Ronaldo, opsesija za savršenstvom”.